بلاگپروژه های شاخص

کاسا میلا Casa Mila در بارسلون‬‎

کاسا میلا در بارسلون

کاسا میلا در بارسلون یا تپۀ سنگی بارسلون، یکی از شاهکارهای معمار بزرگ آنتونی گائودی است. گائودی سفارش کاسا میلا در بارسلون را زمانی دریافت کرد که کار Casa Batllo را به انجام رسانیده بود وبا تحسین بسیاری مواجه شده بود.کاسا میلا در بارسلون  در حقیقت یک ساختمان مسکونی است که بیش از ۱۰۰ سال پیش به سفارش پیر میلا و همسرش رزر سگیمون ساخته شد. این ساختمان بزرگ امروزه و پس از ساخت‌وساز خانه‌هایی با سبک‌های نوین، هنوز هم طراحی عجیب و جالب توجهی دارد که هر سال هزاران گردشگر داخلی و خارجی را مجذوب خود می‌کند.

پیشینۀ کاسا میلا

رزر سگیمون که پس از فوت همسر اولش ثروت زیادی به دست آورده بود، در سال ۱۹۰۵ یک خانه با باغ اطرافش را با مساحت حدودی ۲۰۰۰ متر مربع خریداری کرد. سپس همسر او از گائودی خواست در محل آن خانه ساختمانی طراحی کند که خانوادۀ آن‌ها در طبقۀ همکف ساکن شده و باقی طبقات را اجاره دهند.

عملیات ساخت کاسا میلا در فوریۀ سال ۱۹۰۶ آغاز شد و در دسامبر ۱۹۱۰ به اتمام رسید. گائودی تصمیم گرفت برای اجرای آن‌چه در ذهن داشت ساختمان قدیمی را کاملا تخریب کند؛ در حالی که اکثر معماران در آن زمان معمولا ایده‌های خود را با بازسازی ساختمان موجود عملی می‌کردند.

کاسا میلا از هیچ‌کدام از قوانین و اصول معماری آن زمان پیروی نمی‌کرد، به همین دلیل طراح و سازندۀ آن با موج انتقادها و مخالفت‌های بسیاری روبرو شد. مردم به نشانۀ اعتراض و تمسخر نام La Pedrera را روی آن گذاشتند که به معنی «تپۀ سنگی» است. این ساختمان هنوز هم با این اسم شناخته می‌شود.

کاسا میلا Casa Mila در بارسلون‬‎

ویژگی‌های طراحی و معماری کاسا میلا چیست؟

کاسا میلا مانند باقی آثار گائودی در سبک هنر نو Art Nouvea طراحی و ساخته شده است.

گائودی یک کاتولیک بسیار معتقد بود و عشق و ایمان خود را به مذهب و مریم مقدس با نمادها و مجسمه‌هایی که در گوشه و کنار آثارش جای می‌داد، به نمایش می‌گذاشت. کاسا میلا هم در این بین مستثنی نبود.

این ساختمان در حقیقت از دو قسمت مجزا تشکیل شده است که هر کدام ورودی و حیاط مختص به خود را دارند. البته این دو قسمت توسط طبقۀ همکف، سقف و نمای سنگی خارجی به هم متصل شده‌اند و به همین دلیل ساختمان از دید عابران، یک‌پارچه به نظر می‌رسد.

گائودی در طراحی این ساختمان به معماری ارگانیک نزدیک شده است. او تلاش کرده متریال و مصالح به همان شکل خام و طبیعی به کار برده شوند و برای نمای ساختمان از حداقل رنگ بهره برده است.

الهام‌گیری از طبیعت و وفاداری به احجام ارگانیک فقط به نمای بیرونی کاسا میلا محدود نمی‌شود. گائودی برای طراحی فضاهای داخلی، نورگیرها، پلکان و… نیز از خطوط منحنی و نرم استفاده کرده است. در تمام فضای این ساختمان تقریبا هیچ زاویۀ قائمه و راستی دیده نمی‌شود.

کاسا میلا بام تماشایی و منحصربه‌فردی دارد. در بام این ساختمان مثل هر خانۀ دیگری شاهد دودکش‌ها هستیم، اما طراحی و جاگیری آن‌ها بسیار جالب است. در حقیقت زمانی که روی بام این ساختمان قدم می‌زنید، گویا در سیارۀ دیگری هستید!

حقیقت جالب دیگری که در مورد  این ساختمان وجود دارد این است که گائودی فقط برای طبقات زوج آسانسور گذاشته است. او معتقد بود افراد ساکن در آپارتمان‌های کاسا میلا باید حداقل هنگام عبور و مرور در راهروها و راه‌پله‌ها با هم برخورد داشته و آشنا شوند.

برای آن‌که مشکل نورگیری سرسرای بزرگ و وسیع حل شود، گائودی فضایی مانند حیاط مرکزی برای این ساختمان قرار داده است.

به طور کلی می‌توان کاسا میلا را یکی از عجیب‌ترین ساختمان‌های به جا مانده از قرن بیستم و حتی قرن حاضر دانست که بازدید از آن تجربۀ بسیار به یاد ماندنی و خاصی خواهد بود.

کاسا میلا Casa Mila در بارسلون‬‎

کاربرد امروزی این ساختمان چیست؟

کاسا میلا در سال ۱۹۸۴ در فهرست میراث فرهنگی یونسکو قرار گرفته است و در سال‌های اخیر پذیرای نمایشگاه‌ها و رویدادهای هنری بوده است. البته خود ساختمان هم به عنوان یک موزۀ معماری پذیرای بازدیدکنندگان است.

گردشگران می‌توانند از طبقۀ همکف، بام و بخش زیرشیروانی این ساختمان دیدن کنند و تخمین زده شده که تور کامل معرفی کاسا میلا، حدود دو ساعت طول می‌کشد.

افراد هنگام بازدید از طبقۀ همکف با دکوراسیون داخلی مرسوم در اوایل قرن بیستم آشنا می‌شوند، هرچند نمای بیرونی و فضای داخلی کاسا میلا با استانداردهای هیچ دوره‌ای تطابق کامل ندارد. در قسمت زیرشیروانی هم با ستون‌ها و آرک‌هایی روبرو می‌شوند که شبیه دنده‌های یک جانور عظیم است و جو اسرارآمیزی ایجاد می‌کند. در همین طبقه موزه‌ای برای معرفی آنتونی گائودی، زندگی‌نامه و آثارش به صورت دائمی برپاست.

اگر بازدیدکنندگان بلیت ورودی ساختمان را به صورت آنلاین تهیه کنند، از تخفیف برخوردار شده و دیگر لازم نیست مدت طوانی در صف باجۀ فروش بلیت منتظر بمانند.

تجربۀ قدم زدن در چنین بنای منحصربه‌فردی و تماشای المان‌های معماری خاص آن، چیزی است که تقریبا تمام افراد را مجذوب و علاقمند می‌کند.

اگر به این مقاله علاقه‌مند بوده‌اید، شاید مقاله زیر نیز برای شما جذاب و مفید باشد:

معماری برج علاءالدوله را بهتر بشناسید!

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا