بلاگتاسیسات مکانیکی

مزایا و معایب استفاده ازسیستم V.R.F

مزایا و معایب استفاده ازسیستم V.R.F

مزایایی استفاده از سیستم V.R.F

۱) مدیریت پنل ها جهت افزایش بهره وری تا ۲۰%: به طور مثال اگر ظرفیت یک کندانسور Btu/h 100000 باشد مجموع ظرفیت یونیت های داخلی متصل به آن می تواند تا Btu/h 120000 باشد و این به معنای افزایش ظرفیت دستگاه نیست بلکه به معنای مدیریت ظرفیت و تقسیم بار برودتی بین یونیت های داخلی می باشد. این ویژگی در ساختمان هایی که هم از شمال و هم از جنوب نورگیر هستند بیشترین استفاده را دارد.
۲) استفاده از کمپرسور اسکرال از نوع دیجیتال اینورتر: این ویژگی به تنهایی می تواند مصرف برق را به میزان قابل ملاحظه ای کاهش دهد.
۳) امکان طول لوله کشی در متراژ بالا
به صورت عمودی : ۵۰ متر
به صورت افقی: ۱۰۰ متر
مجموع طول لوله کشی به صورت عمودی ، افقی و شاخه ها تا ۲۵۰ متر، اختلاف ارتفاع بین دو شاخه حداکثر ۱۵ متر می باشد.
۴) امکان کنترل هر یونیت داخلی به صورت مجزا
۵) امکان استفاده از دستگاه برای تولید گرمایش (Heat pump) در زمستان
۶) تنوع در استفاده همزمان از انواع یونیت داخلی (کاستی، دیواری، سقفی توکار و کانالی)

معایب استفاده از V.R.F

۱) در صورت کوچکترین نشتی گاز در مسیر لوله کشی کل سیستم دچار مشکل می شود ( به دلیل عدم توازن و فشار گاز درون شاخه ها) و فرایند تولید سرما جهت کلیه ی یونیت های داخلی دچار اختلال می شود. پیدا کردن نشتی لوله مسی بسیار سخت و هزینه بر است چرا که مبرد های مورد استفاده در VRF بدون بو و بدون رنگ هستند و احتمال تخریب جهت مشخص شدن محل نشت و عیب یابی لوله مسی صدمه دیده بسیار زیاد است و باید آن قسمت که دچار نشتی شده تعویض گردد.
۲) در صورت استفاده از دستگاه جهت تولید گرمایش باید به نکات ذیل توجه کرد:
۱-۲ استفاده از کمپرسور دستگاه جهت گرمایش مشمول هزینه برق می باشد، که با توجه به هزینه برق در کشور ایران است استفاده از آن جهت تولید گرمایش مقرون به صرفه نمی باشد.
۲-۲ در شرایط ایده آل جهت تولید گرمایش در زمستان به ازای هر ۱ ساعت تولید گرمایش، ۵ دقیقه تولید سرمایش نیز دستگاه خواهد داشت، این به دلیل عمل Reverse کردن کمپرسور دستگاه می باشد.
پیشنهاد می شود جهت استفاده از دستگاه برای گرمایش توسط موتورخانه یا پکیج، آب گرم به پنل های داخلی (نوع سقفی توکار یا کانالی) که مجهز به کویل آب گرم شده اند رسانده شود و در زمستان از گرمایش مطبوع نیز بدون هزینه برق بهره مند شوید.
البته در این صورت شما مجاز به انتخاب دو نوع پنل داخلی بیشتر نیستید و دیگر امکان استفاده از پنل های دلخواه با سلیقه خود را نخواهید داشت، باید از پنل های سقفی توکار با فشار استاتیک pa30 و یا پنل های داخلی High static کانالی استفاده کنید.
۳) در صورت تغییر معماری امکان تغییر جای یونیت داخلی وجود ندارد. چرا که با کوچکترین تغیر فشار درون شاخه ها به هم می ریزد و باعث اختلال در تولید سرمایش در تمام یونیت های داخلی می شود.
با توجه به مزایا و معایب VRF به نظر می رسد استفاده از این دستگاه در هتل ها، در مناطق گرمسیر مقرون به صرفه و کاربردی باشد.
سیستم مالتی اسپلیت (MDV) هم به عنوان سیستم اصلی تهویه مطبوع پروژه ها و هم به عنوان سیستم کمکی می تواند مورد استفاده قرار گیرد.

به این مطلب امتیاز دهید

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا